Солна стая в Гранд Мол Варна за деца и възрастни

Халотерапия при деца

Солна стая Варна

„Солна стая“ в Гранд Мол Варна може да бъде добра възможност за подобряване на здравословното състояние на вашите деца.

Крехкият организъм на децата в много случаи е чувствителен към замърсяването и алергените в околната среда. Рефлексите на малчуганите за „издухване”, „отхрачване” или изкашляне още са недоразвити, а задържането на секрети в организма е предпоставка за развитието на различни бактериални инфекции. Пример за това са зелените „ясленски” сополи. Решение на упоритите и често повтарящи се детски проблеми може да се намери чрез посещение в „Солна стая“ в Гранд Мол.

Солната терапия е добра възможност за прочистване от секрети и облекчаване на респираторни и кожни заболявания. Чудесни резултати са постигнати при нашите малки клиенти, ползвали терапията, при заболявания и симптоми като: астма, хрема, запушен нос, възпалени сливици, синузити, кашлица, ушни инфекции, чести настинки, грип, белодробни инфекции.

Практиката показва, че децата реагират много бързо на солната терапия. Понякога резултатите започват да се проявяват още след петия сеанс. Наблюдава се намаляване на необходимостта на децата да приемат медикаментозни средства, и най-вече антибиотици — дълготрайният страничен ефект от които се проявява след години. Методът е помогнал на много деца да забравят болестните страдания и по-ефикасно да се противопоставят на различни инфекции.

От огромно значение за децата е, че солната терапия е холистичен метод — 100 % натурален, безлекарствен, безопасен и приятен метод за подобряване на здравето в най-широк аспект. Освен това най-малките (до 9-годишна възраст) чувстват сигурност и защита от придружаващия ги близък възрастен. А като бонус, придружителят не заплаща такса, докато ползва благоприятното въздействие на солта. Малките деца се забавляват със солта като в „пясъчник”, защото целият под е затоплен и застлан с огромно количество специална сол.

Халотерапия при възрастни

Солна стая Варна

Халотерапията е ефективна при следните случаи и заболявания на възрастни:

  • болести на дихателната система: астма, инфекции на дихателните пътища, алергичен и хроничен бронхит, чести настинки, фарингит, синузит (възпаления на синусите), ринит, тонзилит (възпаление на сливиците), пневмония след остър стадий, ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест);
  • различни видове алергии, като: алергия към домашен прах и мухъл, сезонни алергии, сенна хрема;
  • кожни заболявания, като: псориазис, дерматит (екзема), акне, невродермит (атопичен дерматит);
  • психосоматични състояния, включително стрес, умора, безсъние, изтощение, главоболие, раздразнителност, и др.;
  • инфекции в устната кухина, задух и стягане в гърдите;
  • инфекции на ушите;
  • пушаческа кашлица;
  • чести вирусни инфекции;
  • слаба имунна система.

Като успокоява и осигурява спокоен сън, халотерапията може значително да намали хъркането, което е полезно, както за пациента, така и за околните.

Освен положителния ефект на антибактериалното си, антимикотично и противовъзпалително действие, чрез свойството си да засилва микроциркулацията на кожата, солната терапия се отразява благоприятно даже и на безпроблемната кожа, като я тонизира.